Почетна / Забава / Во реклама за шунка актерите пиштол голи

Во реклама за шунка актерите пиштол голи

 

Рекламата за шунка „Ричмонд хем“ е забранета од страна на британските цензори, но не поради тоа што во неа секој од актерите се појавува како од мајка роден, туку поради погрешно наведеното потекло на производот. До Агенцијата за стандарди имало 370 приговори поради тоа што била навредлива и несоодветна за деца. Британската Агенција ја забрани рекламата, но од сосема различни причини.

 

 

„Потрошувачите ќе разберат дека тоа е весела реклама што алудира на здрав и природен производ. Исто така сме свесни дека нема да му се допадне на секого, но не е сексуална и не е навредлива“, изјавуваат од АСА и додаваат дека морале да ја повлечат оти потрошувачите ги довела во заблуда.

„Бидејќи на крајот се вели дека е “Единствена Британска шунка направена од 100 проценти природни состојки”, потрошувачите се донесени во заблуда затоа што производот е направен во Ирска од компанијата „Керу Фудс“.

 

 

 

 

Крис Манев | ТВ Пакет

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Луксузниот бренд ,,Елена Лука” го носи својот гламур во Њујорк!

Десетгодишниот јубилеј означува една нова ера за етаблираниот моден бренд Елена Лука и македонската мода …