Почетна / Телевизија / Алфа ТВ ги повика кабелските оператори за нови договори

Алфа ТВ ги повика кабелските оператори за нови договори

Целосно соопштение од Алфа телевизија :

“АЛФА ТВ ја известува јавноста дека со последните измени на Законот за Аудиовизуерлни медиумски услуги, членот 141 а , ставови 2 и 3, обврзани сме јавно да ги повикаме кабелските оператори за склучување на нови комерцијални договори.

Почитувајќи ги позитивните законски прописи, објавуваме дека од 1 Септември 2024 год. очекуваме од операторите на јавни комуникациски мрежи, односно кабелските оператори, од претплатата која ја наплатуваат од граѓаните на Македонија, да одвојат по 14, 5 ден. + ДДВ по еден претплатник.

Со почит,
АЛФА ТВ”

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

МТЕЛ ја нуди MOVE TV: Врвна платформа со разни содржини и опции

Групацијата Телеком Србија, преку телекомуникацискиот оператор МТЕЛ, токму од Македонија го започна лансирањето на својата …

error: Содржината е заштитена!