Почетна / Телевизија / ТВ Времеплов / Ретко расположениот Пиаф!

Ретко расположениот Пиаф!

 

Кој беше малиот Пиаф? Па зар е можно некој да не се сеќава на ова жолто ѕверче. Се работи за анимирана француска серија која датира од 1987-та година. Како останатите квалитетни програми за деца, така и оваа кај нас се емитуваше на Македонската радио-телевизија во 90-те години. “Le Piaf” е единствен, целата приказна во анимираната серија се фокусира околу него и само на него, тој е главна ѕверка и размазена ѕвезда, ретко расположена и фрустрирана птица на бесмислениот живот што го живее. Приказните во кратките епизоди се исто толку безначајни, колку што се и примамливи за гледање.

 

 

Автори на проектот се Dan Salel и Louis Charles Finger, а препознатливата музичка тема е дело на Patrick Vian и Pascale Filippi. Како режисери се потпишаа браќата Brizzi, Paul и Gaetan, а анимацијата се изврши во нивното студио наречено Brizzi Films.

 

 

 

 

 

 

Chris | ТВ Пакет


МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

The Shoe People – враќање во минатото

  “The Shoe People” е анимирана телевизиска серија чија премиера се случи во април, 1987-та …