54654

„Исконски думи“, емисија за афирмација на македонските вредности

 

Секоја недела - емисија за македонскиот идентитет и култура

 

Iskonski21011

 

"Исконски думи" е ТВ емисија која неколку сезони се емитува на телевизија Сонце. Милева Лазова е уредник водител на емисијата, чија цел е афирмација и зчаувување на исконските, македонски вредности од аспект на јазик, традиција, музика, култура, целосно национално богатство.

 

Iskonski21011

 

Во вечерашната емисија во 18.30 часот, гостинка на Милева е Зоја Богдановска, виш кустос историчар, а ќе се претстави и изложбата "Хероите на градот на Вардар". Репризата на емисијата е во среда во 16 часот и во четврток наутро во 5.10 часот.

 

Дани | ТВ Пакет

300x300 Min

SIDEBAR TOP BANER 1

SIDEBAR TOP BANER 2

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012